nieuws

Starters hebben hoge verwachtingen woningmarkt

Archief

Acht van de tien starters verwachten dit jaar dalende huizenprijzen. Daarnaast voorzien meer starters een gelijkblijvende of dalende hypotheekrente en een verbetering van de eigen financiële situatie, ondanks de huidige economische ontwikkelingen. Dat blijkt uit het ING WoonBericht, een kwartaalonderzoek onder huizenbezitters en starters.

Starters zijn op alle fronten positiever dan de koopwoningbezitters. Van de koopwoningbezitters voorziet 64% een minstens zo volle of beter gevulde portemonnee in 2009, tegen 84% van de starters. Koopwoningbezitters zijn met name bezorgd over de ontwikkeling van de huizenprijzen (72% verwacht een daling) en het aantal huizen dat verkocht wordt. Het ING Economisch Bureau voorziet voor 2009 licht dalende huizenprijzen (-1,5%) en een stijging van de lonen met gemiddeld 2,8%. Dat is een stuk meer dan de inflatie van 1,5%. De combinatie van stijgende lonen, dalende rente en dalende huizenprijzen maakt huizen voor starters betaalbaarder.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.