nieuws

NZA onderzoekt DSW-belang in ziekenhuis

Archief

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) onderzoekt de oprichting van een coöperatie waardoor zorgverzekeraar DSW mede-eigenaar wordt van het Vlietland Ziekenhuis. Ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) onderzoekt de Vlietland-constructie.

NZA onderzoekt DSW-belang in ziekenhuis

De NZA wil bezien of door de oprichting van de coöperatie 'aanmerkelijke marktmacht' ontstaat. Dat is het geval als één partij meer dan 55% van de markt in handen krijgt. Dat hoeft nog geen probleem te zijn, zolang de dominante partij geen misbruik maakt van zijn postitie. Dat zou het geval kunnen zijn als DSW het Schiedamse ziekenhuis bevoordeelt in contractafspraken door te hoge tarieven te betalen. Dit zou het klantbelang schaden, zo meldt de nieuwsbrief Zorgvisie.
Ook de kartelautoriteit onderzoekt of de coöperatie niet in strijd handelt met de mededingingswet door de concurrentie in de regio te belemmeren. De NMA heeft nog geen fusieverzoek ontvangen; er is wel een meldingsplicht omdat partijen boven de omzetdrempel van € 55 mln komen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.