nieuws

NHG laakt rol notaris bij executieverkoop

Archief

Het Waarborgfonds Eigen Woningen wil een andere aanpak van executieverkopen van woningen. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt namelijk dat zulke veilingen een gemiddeld 37% lagere verkoopprijs opleveren.

NHG laakt rol notaris bij executieverkoop

Dat levert het waarborgfonds naar eigen zeggen jaarlijks € 5 mln extra schade op. Volgens directeur Karel Schiffer doen notarissen er weinig aan om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren, terwijl zij bij executies wel regelmatig duizenden euro's meer dan normaal in rekening brengen. De veilingopbrengsten kunnen volgens Schiffer worden verhoogd door internet en makelaars te gebruiken. "Een reële opbrengst van de woning moet het veilingdoel zijn."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.