nieuws

NBVA: Verdegaal schetst ‘volkomen eenzijdig beeld’

Archief

“U zult begrijpen dat wij teleurgesteld zijn over de wijze waarop onze beroepsgroep in uw programma besproken is”, schrijft de NBVA aan tv-programma Pauw & Witteman. Daarin maakte econome Erica Verdegaal afgelopen maandag kritische opmerkingen over het intermediair.

Verdegaal (foto) stelde onder meer dat onafhankelijke adviseurs niet bestaan en dat financiële producten nodeloos ingewikkeld worden gemaakt. Voorafgaand aan het gesprek werd een reclamespot van de NBVA getoond. "Als u al een opmaat had gewenst voor het ongenuanceerde en deels onjuiste verhaal van mevrouw Verdegaal had het uw programma gepast om dat niet zo expliciet aan de naam van de NBVA te koppelen", vindt de vereniging, die verder stelt dat de afgelopen vijf jaar fors is geïnvesteerd in advieskwaliteit. Ook wordt gewezen op het verbod op productieverplichtingen en aandelenbelangen van aanbieders voor NBVA-leden.
De vereniging vindt dat het intermediair in het programma de gelegenheid moet krijgen om weerwoord te geven. "Wij zijn ervan overtuigd dat veel van uw kijkers niet geholpen zijn met de boodschap van mevrouw Verdegaal."
 
Klik hier voor de volledige reactie van de NBVA
Lees hier het persbericht van Federatie Fidin

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.