nieuws

Merendeel assurantieklanten positief over leveringsvoorwaarden

Archief

Klanten van assurantiekantoren reageren positief of in elk geval neutraal als hun tussenpersoon leveringsvoorwaarden blijken te hanteren. Dit concludeert Bureau D&O op basis van een onderzoek onder 170 kantoren die deze voorwaarden gebruiken. 

In 2007 heeft Bureau D&O in samenwerking met Bavam en Schouten Insurance International door een advocatenkantoor algemene leveringsvoorwaarden laten opstellen die specifiek geschikt zijn voor financiële dienstverleners. Bij 49% van de kantoren die deze voorwaarden hebben besteld, zijn ze inmiddels in gebruik.
Van hun klanten heeft 84% in het geheel niet op de leveringsvoorwaarden gereageerd en bij de overige 16% zijn de reacties overwegend positief. Van de kantoren gebruikt 65% de voorwaarden voor alle transacties; 16% gebruikt ze voor de grotere transacties (zoals hypotheekadvies) en 13% hanteert ze incidenteel. Van de kantoren die ze nog niet gebruiken geeft 85% aan, dat ze hiermee dit jaar willen starten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.