nieuws

Levenproductie verliest 7% in oktober

Archief

De verkoop van individuele levensverzekeringen heeft in oktober € 463 (496) mln aan nieuwe premies opgeleverd, 7% lager dan een jaar eerder. De daling wordt veroorzaakt door de polissen tegen periodieke premiebetaling.

Levenproductie verliest 7% in oktober

De inkomsten uit nieuw gesloten verzekeringen tegen periodieke premiebetaling
komen volgens cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek uit op € 96 (119) mln: een achteruitgang van bijna 20%. Bij de beleggingsverzekeringen laat oktober 2008 een inmiddels gebruikelijke min van 30% zien.
De direct ingaande lijfrenten hebben zich van het verlies in de (na-)zomermaanden hersteld en in oktober nagenoeg dezelfde omzet opgeleverd als twaalf maanden daarvoor: € 220 (221) mln. Ook de overlijdensrisicoverzekeringen hebben na een dip in september de draad weer opgepakt qua aantal nieuwe polissen: 14.170 tegen 12.794 in september. Wel blijft de productie met € 7,1 mln gelijk: dat zou erop duiden dat de gemiddelde premie voor zo'n polis met 10% is gedaald.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.