nieuws

Kosten toezicht DNB omlaag

Archief

Toezichthouder DNB heeft de kosten voor het toezicht op verzekeraars voor dit jaar begroot op _ 22,68 mln. Dat is bijna 15% lager dan vorig jaar, toen de begroting uitging van _ 26,60 mln. De financiële sector draagt voor _ 17,70 mln bij aan de kosten van het toezicht op verzekeraars.

 

Voor banken gaan de toezichtkosten omlaag naar _ 34,81 (39,61) mln, waarvan _ 28,44 mln voor rekening van de sector. Voor het toezicht op pensioenfondsen trekt DNB _ 19,31 (22,23) mln uit; daaraan draagt de branche zelf _ 17,63 mln bij. De totale kosten van het toezicht op grond van de WFT komen op _ 86,34 (98,27) mln, een daling van 12%. Minister Bos (Financiën) had eerder bij DNB aangegeven tot en met 2011 een verlaging van de toezichtkosten te verwachten van 8%.

 

  &nbspDe AFM, de toezichthouder die let op het gedrag van de branche, heeft de – achteraf in rekening te brengen – basiskosten voor 2008 met 37% verhoogd ten opzichte van 2007.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.