nieuws

Klink onderzoekt keuzevrijheid zorgverzekerden

Archief

Minister Klink (Volksgezondheid) heeft nogmaals aan de Tweede Kamer toegezegd dat hij toezichthouder NZA zal laten analyseren hoe zorgverzekeraars voor verzekerden de keuzevrijheid bedreigen via de koppeling basis- en aanvullende verzekering.

Klink onderzoekt keuzevrijheid zorgverzekerden

Klink (foto) antwoordt dit op vragen van het Kamerlid Edith Schippers (VVD)  over de koppelverkoop van zorgverzekeraars. Zij stelde de vragen naar aanleiding van een onderzoek van de Consumentenbond in december. Klink benadrukt overigens dat het betreffende wetsartikel regelt dat een verzekeraar de aanvullende verzekering niet mag beëindigen indien de basisverzekering door de verzekerde wordt opgezegd. "Dit betekent dus niet dat de verzekerde op grond van artikel 120 van de Zorgverzekeringswet kan afdwingen dat hij zijn aanvullende verzekering en basisverzekering bij verschillende verzekeraars sluit, zoals vaak wordt verondersteld", aldus Klink.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.