nieuws

Kabinet helpt woningbezitter in geldnood

Archief

Mensen met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kunnen makkelijker gebruik maken van de zogeheten woonlastenfaciliteit. Dit kan als zij hun huis door omstandigheden moeten maar niet kunnen verkopen en daardoor in betalingsproblemen komen.

Kabinet helpt woningbezitter in geldnood

Het moet wel om bijzondere omstandigheden gaan zoals arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of werkloosheid, vindt het kabinet. De woonlastenfaciliteit was al onderdeel van de NHG, maar wordt in de praktijk weinig gebruikt. De regels zijn nu vereenvoudigd, zodat meer woningbezitters een beroep kunnen doen op de regeling. De faciliteit zorgt ervoor dat rente- en aflossingsverplichtingen tijdelijk (deels) worden overgenomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.