nieuws

Hypotheekadviseur houdt AFM jaar aan het lijntje

Archief

Na sinds begin 2008 vruchteloos bezig te zijn geweest om inzicht te krijgen in diens financiële handel en wandel, heeft de AFM tussenpersoon J.J.M. Bertrums in Eindhoven uiteindelijk een last onder dwangsom opgelegd wegens het niet nakomen van de informatieplicht.

Bertrums, die handelt onder de naam P.F.Point, wordt er van verdacht dat hij niet alleen zonder vergunning, maar ook zonder beroepsaansprakelijkheidspolis werkt. P.F. Point dat zich volgens het handelsregister bezighoudt met het adviseren en afsluiten van hypotheken had 31 oktober 2006 een vergunning aangevraagd, die driekwart jaar later (in juli 2007) werd afgewezen. De AFM had vervolgens aanwijzingen dat Bertrums toch zonder vergunning aan het werk was gegaan maar alle pogingen om er in 2008 achter te komen hoe de vork in de steel zat bij P.F.Point strandden, zodat in december uiteindelijk een last onder dwangsom van € 4.000 per dag werd opgelegd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.