nieuws

Harde aanpak onverzekerde Britse chauffeurs

Archief

De Britse overheid neemt meer maatregelen om het rijden met onverzekerde auto’s een halt toe te roepen. Politie, justitie en verzekeraars gaan data uitwisselen om onverzekerde voertuigen nog sneller te traceren. Die auto’s kunnen dan direct worden ingevorderd.

Harde aanpak onverzekerde Britse chauffeurs

Versterkte aandacht van de politie heeft er al voor gezorgd dat vorig jaar gemiddeld elke dag 400 onverzekerde auto's werden gepakt. "De nieuwe maatregelen zullen ervoor zorgen dat deze egoïstische minderheid van autobezitters zich nergens meer kan verschuilen", aldus de verantwoordelijke minister.
Volgens de Britse intermediairorganisatie Biba zorgen onverzekerde chauffeurs jaarlijks voor 160 verkeersdoden en 23.000 gewonden. De autopremies zouden in Groot-Brittannië met ruim € 30 kunnen dalen als iedereen verzekeringspremies zou betalen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.