nieuws

Fortucon maakt beperkte doorstart

Archief

Het failliete intermediairbedrijf Fortucon gaat in beperkte omvang een doorstart maken. Dat zal vanuit Dordrecht gebeuren onder de naam Avantucon Financieel Adviesgroep.

De inventaris van het oude Fortucon-hoofdkwartier in Dordrecht alsmede het grootste gedeelte van de klantportefeuille worden – mits de rechter-commissaris daarvoor toestemming geeft – overgenomen door Jan van Soest. De 61-jarige ondernemer is directeur/eigenaar van Avantus, een personeelsadviesbureau in Tiel, dat tevens namen hanteert als Corso en Parco.
De directie van Avantucon laat hij over aan Ernstjan Overduin, die (financieel) directeur was van Fortucon. Van de ruim negentig Fortucon-medewerkers kan slechts een tiental aan de slag voor Avantucon. De overgenomen portefeuille omvat geen hypotheken; "vanwege het hoge terugboekingsrisico", verklaart Fortucon-curator Pim Nuiten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.