nieuws

Fors verlies voor De Friesland

Archief

Zorgverzekeraar De Friesland heeft vorig jaar op zijn verzekeringsproducten een winst gemaakt van ongeveer € 4 mln. Door tegenvallende beleggingsresultaten is het nettoresultaat echter bijna € 20 (0,3) mln negatief. Dat zei bestuursvoorzitter Hans Feenstra tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Fors verlies voor De Friesland

"Dit is niet leuk, maar leidt niet direct tot premieverhogingen. Er staan andere jaren van goede beleggingen tegenover en onze reservepositie blijft solide", aldus Feenstra. Desalniettemin heeft De Friesland het afgelopen jaar nadrukkelijk gekeken naar de ontwikkelingen op de lange termijn en heeft het gesprekken gevoerd met diverse partijen. "Dat leidde tot de conclusie dat wij menen dat op dit moment de beste kans voor verdere ontwikkeling van ons bedrijf ligt bij een voortgaande zelfstandigheid, op de voorwaarde dat wij de uitdagingen die de komende jaren voor ons liggen adequaat en voortvarend ter hand nemen", aldus Feenstra.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.