nieuws

Dwangsom AFM voor tussenpersoon Schoonhoven

Archief

De AFM heeft W. Schoonhoven in Apeldoorn, die handelt onder de naam Koningsstede, een last onder dwangsom opgelegd omdat hij verdacht wordt te handelen zonder vergunning en niet gereageerd heeft op informatieverzoeken van de AFM.

Dwangsom AFM voor tussenpersoon Schoonhoven

Schoonhoven heeft een vergunning voor het bemiddelen in spaarrekeningen. Zijn aanvraag voor een vergunning in het bemiddelen in consumptieve kredieten, hypothecaire kredieten, levensverzekeringen en schadeverzekeringen werd evenwel op 30 november 2007 afgewezen. Uit zijn website blijkt echter dat hij in 2008 nog steeds adviseert over hypotheken en financieringen, aldus de AFM. In augustus en september deed de toezichthouder daarom nog een aantal vergeefse pogingen om hierover informatie bij Schoonhoven los te krijgen, waarna hij een last onder dwangsom kreeg opgelegd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.