nieuws

D&O inventariseert gevolgen BGFO voor serviceprovider

Archief

Serviceproviders nemen binnen de WFT geen aparte positie meer in en de Adviesmatch is op hen ook van toepassing waardoor ook zij niet meer dan 70% van de beloning als afsluitprovisie mogen ontvangen, aldus Bureau D&O in een speciale nieuwsbrief (nr. 120) over de gevolgen van deze wet voor serviceproviders.

Verder mogen aanbieders sinds 1 januari serviceproviders weliswaar een hogere provisie toekennen dan individuele dienstverleners, maar dat mag niet meer op basis van een hoger volume, aldus D&O. Daarnaast moet de financieel dienstverlener volgens de WFT nu inzicht krijgen in de marge van de serviceprovider op de posten die de adviseur heeft aangebracht en verder moeten tussenpersonen hun klanten  ook informeren over de beloning die de serviceprovider van de aanbieder ontvangt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.