nieuws

Dijkshoorn: ‘Niet weg uit deze branche’

Archief

Maarten Dijkshoorn zegt actief te willen blijven in de verzekeringsbedrijfstak. “Ik ga niet met pensioen, ben zo fit als een hoentje en had het erg naar mijn zin bij Achmea”, reageert hij desgevraagd op zijn vertrek als topman van dat concern.

Dijkshoorn: ‘Niet weg uit deze branche’

Dijkshoorn (58) maakte in 2002, na een twaalf jaar durende periode in de directie van Nationale-Nederlanden, de overstap naar Achmea. Drie jaar later werd hij bestuursvoorzitter van Eureko, de holdingvennootschap boven Achmea. Deze week werd bekend dat hij de Nederlandse marktleider per direct heeft verlaten.
De exacte reden van zijn vertrek laat Dijkshoorn in het midden. "Je kunt op een punt komen dat je een streep trekt." Op de vraag of ontwikkelingen in de samenwerking met Rabobank (na de overdracht van Interpolis voor 37% aandeelhouder in Eureko) daarin een voorname rol spelen, gaat hij niet in. "Dat lijkt me verstandig." Dijkshoorn zegt enkele maanden de tijd te nemen ("om mijn hoofd leeg te spoelen") en hoopt daarna zijn rentree in de verzekeringsbedrijfstak te maken.
 
Zie ook: Maarten Dijkshoorn weg bij Eureko/Achmea

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.