nieuws

Britse banken stoppen met woonlastenpolis tegen koopsom

Archief

Vijf grote Britse bankconcerns stoppen eind deze maand met het verkopen van betalingsbeschermingsverzekeringen tegen koopsom in combinatie met consumptief krediet. Enkele banken gaan wel door met de verkoop van lastenpolissen tegen periodieke premiebetaling.

Britse banken stoppen met woonlastenpolis tegen koopsom

De vijf concerns zijn Alliance & Leicester, Barclays, The Co-Operative Bank, Lloyds Banking Group (waaronder Bank of Scotland) en RBS/Natwest. De verkoop van maandlastenbeschermers tegen koopsom staat al langere tijd ter discussie in het Verenigd Koninkrijk, wat vorig jaar resulteerde in een voorstel van de Britse mededingingsautoriteit om een het sluiten van dergelijke producten tegen koopsom te gaan verbieden.
Toezichthouder FSA verwacht dat meer partijen de banken zullen volgen. Er zijn zo'n dertien miljoen betalingsbeschermers verkocht in het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.