nieuws

ASR vereenvoudigt schadeafhandeling aov

Archief

ASR is gestart met een versnelde manier van schadeafhandeling bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De verzekerde heeft bij een aantal aandoeningen voortaan direct na de telefonische aanmelding duidelijkheid over het bedrag en de duur van de uitkering.

ASR heeft een classificatielijst opgesteld voor aandoeningen die maximaal vier maanden aanhouden, bijvoorbeeld botbreuken en knieklachten. Afhankelijk van de aandoening en het beroep van de verzekerde heeft ASR een periode vastgesteld waarover wordt uitgekeerd. De verzekerde hoeft daarvoor geen verdere formulieren en machtigingen meer in te vullen of medische informatie te overhandigen. Indien de verzekerde na het verstrijken van de uitkeringsperiode nog niet is hersteld, gaat de schade alsnog het reguliere traject in. 
"De eerste reacties van tussenpersonen en verzekerden over de nieuwe manier van schadeafhandeling zijn zeer positief", aldus ASR. De maatschappij verwacht jaarlijks 300 tot 400 schademeldingen via de versnelde procedure af te handelen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.