nieuws

Aevitae neemt belang in AHC

Archief

Het Eindhovense volmachtbedrijf Aevitae heeft een meerderheidsbelang (“iets minder dan 75%”) genomen in het Amsterdamse intermediairbedrijf AHC. Daarmee ontstaat een combinatie die goed is voor bijna € 30 mln provisieomzet.

Aevitae neemt belang in AHC

De samenwerking gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2008. De onderdelen van AHC, waaronder CapitalRisk, blijven zelfstandig bestaan, onder directie van Paul van Leeuwen en Ronald van de Laar. AHC, wat staat voor Assurantie- en Hypotheekcentrum Nederland, telt zo'n vijftien medewerkers en realiseerde over 2008 een provisie-inkomen van € 5,6 mln.
Aevitae heeft een omzet van € 23,5 mln en behoort tot de twintig grootste intermediairbedrijven van het land. Het meerderheidsbelang past in de eerder aangekondigde 'buy and build'-strategie, die mogelijk werd door een kapitaalinjectie van participatiemaatschappij Waterland. Volgens directeur Harry Laeven wil Aevitae de huidige portefeuille zorg- en inkomen uitbreiden, een positie verwerven in collectieve pensioenen "en over drie tot vier jaar de stap over de grens te zetten."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.