nieuws

Zwitserleven stopt met online sluiten

Archief

Als gevolg van het overhevelen van de individuele levenportefeuille naar Reaal zal de mogelijkheid om bij Zwitserleven online een levenpolis te sluiten, worden stopgezet. Die optie zal niet door Reaal worden overgenomen; binnen het SNS Reaal-concern wordt meer ingezet op directe verkoop op de site van SNS Bank.

Zwitserleven stopt met online sluiten

"Op de site van Zwitserleven is het aanbieden van producten nu al meer een leadgeneratieproces, waarbij het intermediair een rol heeft. Wat dat betreft blijft het volledig intermediaire distributie", stelt Reaal-directievoorzitter Wim Henk Steenpoorte. Zwitserleven begon in 2005 met de online verkoop van risicoverzekeringen; doelstelling was om uiteindelijk de helft van de particuliere productie via dat kanaal binnen te halen. Ook de twee eigen advieslounges van  Zwitserleven (in Amsterdam en Den Haag) gaan verdwijnen: "Dat past niet binnen het distributiemodel van Reaal."

Het concern ziet meer in de site van SNS Bank voor het direct sluiten van polissen. "Dat lijkt me wel een uitdaging voor ons", zegt bestuursvoorzitter Ronald Latenstein van Voorst. "SNS Bank heeft maandelijks 2,3 miljoen bezoekers. We bekijken hoe we daar op het gebied van verzekeringen meer uit kunnen halen. Het is een bekend merk met een grote basis van bezoekers. Dat is een veel levensvatbaarder concept dan het in de markt zetten van een nieuw internetlabel."

Reageer op dit artikel