nieuws

Werkgevers: minder zorgpremie voor ongezond personeel

Archief

Meer dan de helft van de werkgevers vindt dat zij een lager werkgeversdeel aan de zorgpremie hoeven bij te dragen als werknemers niet willen werken aan hun eigen fysieke en mentale conditie. Dat blijkt uit een panelonderzoek op initiatief van Ohra onder HR-managers.

Hoewel ruim 90% van de werkgevers vindt dat werknemers zelf verantwoordelijk zijn voor hun vitaliteit, geeft het merendeel aan wel te willen investeren in de fitheid van hun personeel. Deze wens is echter nog niet of nauwelijks geborgd in de meeste organisaties. Er is nauwelijks sprake van gerichte plannen om bijvoorbeeld roken terug te dringen, alcoholconsumptie en overmatige stress te beperken en gezonde voeding te stimuleren. Meer bewegen, vaak via bedrijfsfitness, wordt wel door 40% van de bedrijven structureel opgepakt. Volgens Ohra-directielid Hanneke Jukema hebben bedrijven behoefte aan ondersteuning om werknemers te stimuleren deel te nemen aan vitaliteitprogramma's en ligt daar een duidelijke taak voor zorg- en inkomensverzekeraars en hulpverlenende instanties. 

Reageer op dit artikel