nieuws

Weer prijzenslag op komst in overlijdensrisicomarkt

Archief

Er dreigt een nieuwe prijzenoorlog uit te breken in verzekeringsland op het vlak van overlijdensrisicoverzekeringen. Dat voorspelt de Consumentenbond, nu het intermediair Nationale Hypotheek Pas (NHP) weer belooft te gaan stunten met een forse tariefsverlaging, zo bericht De Telegraaf.

Weer prijzenslag op komst in overlijdensrisicomarkt

De afgelopen jaren hebben verzekeraars al onder druk van nieuwkomers de premies drastisch moeten verlagen en het einde lijkt nog lang niet in zicht. NHP kondigt vandaag de tariefsverlaging aan. Het gaat om een verlaging, die uitkomt op 20% onder de premie van de laagste aanbieder en maar liefst 70% onder het marktgemiddelde. De verschillen kunnen volgens berekeningen van NHP zelf oplopen tot ruim € 900 op jaarbasis, afhankelijk van het inkomen, de looptijd en of de afsluiter roker of nietroker is.

(Zie verder: De Telegraaf, pag. 27)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Eerste wanbetalers zorg worden aangepakt

(De Gelderlander, pag. 1)

 

Pensioenfonds eerder uit dal dan verwacht

(Trouw, pag. 5)

 

Polen biedt Eureko miljard

(Het Financieele Dagblad, pag. 13)

 

Hogere dekking pensioenfondsen in tweede kwartaal

(Het Financieele Dagblad, pag. 19; De Gelderlander, pag. 13)

 

Groeiend pessimisme over pensioenen

(De Volkskrant, pag. 7)

 

Kroes kritisch over ING

(Het Parool, pag. 23)

 

AIG blijft nog lang in handen Amerikaanse staat

(NRC Handelsblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel