nieuws

VGA bezig met beroepsaansprakelijkheidspolis Noord/Zuidlijn

Archief

VGA, het verzekeringsbedrijf van de gemeente Amsterdam, is samen met Aon Risk Consultants bezig met een onderzoek naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de ontwerpers van de Noord/Zuidlijn. Er ligt een indicatieve offerte voor een jaarpremie van € 1,7 mln.

VGA bezig met beroepsaansprakelijkheidspolis Noord/Zuidlijn

Dit meldde Ad ten Dam, senior acceptant bij VGA, tijdens zijn verhoor voor de hoofdstedelijke enquête-commissie Noord/Zuidlijn. Die doet onderzoek naar de gang van zaken rond het geldverslindende project.
De bouwwerkzaamheden gingen destijds van start zonder CAR-verzekering. De gemeente besloot om zelf het risico te gaan dragen. Volgens Ten Dam tegen het advies van VGA in, die er als makelaar bij is betrokken. Inmiddels is, mede onder druk van De Nederlandse Bank, in twee stappen wel een CAR-verzekering gerealiseerd, met een totaal verzekerd bedrag van € 1,1 mld. Nu wordt dus gewerkt aan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
VGA boekte vorig jaar bruto € 15,5 (12,7) mln aan verdiende premies. Uit assurantiebemiddeling werd voor € 3,3 (3,5) mln aan baten gegenereerd. Het verzekeringsbedrijf was goed voor een nettowinst van € 3,4 (3,9) mln.

Reageer op dit artikel