nieuws

‘Verzekerde niet de dupe van medicijnbeleid’

Archief

“Wat ons betreft hoeft de verzekerde straks in januari niet zijn medicijnen voor te schieten bij de apotheek”, zegt Achmea in een reactie op de advertentie die de afdeling Haarlem van de apothekersorganisatie KNMP in twee dagbladen plaatste. “Het is jammer dat ze niet even een kopje koffie zijn komen drinken, dat had ze wat advertentiekosten bespaard”, aldus een woordvoerder.

‘Verzekerde niet de dupe van medicijnbeleid’

"Wij bieden apothekers twee contractsvormen aan. Bij het ene koopt de apotheker zelf zijn medicijnen in en maakt hij daarover afspraken met de leveranciers. Vanaf 1 januari bieden wij deze apothekers gemiddelde prijzen aan." Als voorbeeld noemt Achmea maagzuurremmers die in inkoopprijs variëren van € 1 tot € 4. De vergoeding bedraagt € 2,40. "Hebben ze goed ingekocht dan springen ze er uit, zo niet dan leggen ze toe, aldus Achmea.
De tweede contractsvorm behelst het preferentiebeleid voor medicijnen. "Er zijn apothekers die de inkooprol niet kunnen of willen uitvoeren. Zij krijgen dan ons preferentiebeleid aangeboden. Wij gaan er vanuit dat de apothekers één van deze twee contractsvormen kiezen en dat de verzekerde daar dus in die zin niets van merkt en al helemaal niet zelf zijn medicijnen hoeft voor te schieten."
 
Zie ook: Apothekers prikkelen Achmea

Reageer op dit artikel