nieuws

Verbond stelt Genworth ultimatum

Archief

Het Verbond van Verzekeraars wil voor aanstaande maandag een reactie van lastenverzekeraar Genworth Financial op verzoeken om informatie over premie-inkomen, zelfregulering en klachtafhandeling. Zo niet, dan dreigt de maatschappij het lidmaatschap van het Verbond kwijt te raken.

Verbond stelt Genworth ultimatum

Genworth moet bij het Verbond vóór 21 september het jaarverslag over 2008 inleveren. Daarnaast heeft de maatschappij uitstel tot 1 oktober om de resultaten van de verplichte zelftoets over te leggen. Uiterlijk maandag wil het Verbond weten hoe Genworth de samenwerking met klachteninstituut Kifid gaat verbeteren. "Wij raden u daarnaast sterk aan om klanten te informeren over wijzigingen in de dienstverlening in Nederland. Deze kwestie brengt potentieel schade toe toe aan het imago van de verzekeringsindustrie in Nederland", schrijft het Verbond aan Genworth. Het bestuur buigt zich volgende week woensdag over het handhaven van het lidmaatschap.
De verzekeraar kwam enkele weken terug in opspraak toen Ombudsman Wabeke bekendmaakte dat Genworth nauwelijks bereikbaar is voor vragen of klachten. Daarop schakelde toezichthouder DNB de Engelse collega's van de FSA in. Genworth zelf ontkende kort daarop echter slecht bereikbaar te zijn.

Reageer op dit artikel