nieuws

‘Veel vraag naar leningen’

Archief

Volgens Geldshop.nl is de vraag naar persoonlijke leningen sterk toegenomen: het aantal aanvragen was in juli tweemaal zo hoog als in dezelfde maand vorig jaar.   "In die periode bestond bijna 18% van de aanvragen uit een persoonlijke lening, dit jaar is dat ruim 37%." Het aandeel van de aanvragen voor een doorlopend krediet is […]

Volgens Geldshop.nl is de vraag naar persoonlijke leningen sterk toegenomen: het aantal aanvragen was in juli tweemaal zo hoog als in dezelfde maand vorig jaar.
 
"In die periode bestond bijna 18% van de aanvragen uit een persoonlijke lening, dit jaar is dat ruim 37%." Het aandeel van de aanvragen voor een doorlopend krediet is gedaald van 82% naar 59%. Volgens de online kredietbemiddelaar, die voor twintig kredietverstrekkers werkt, is het totale aantal kredietaanvragen het afgelopen jaar gelijk gebleven, "tegen de markt in". Wel is het aantal afwijzingen gestegen; concrete cijfers over het aantal leningen dat is verstrekt, wil Geldshop niet geven.
 
Gemiddeld wil een aanvrager € 16.673 (18.580) lenen bij de Direct Wonen-dochter: 10% minder dan een jaar geleden.

Reageer op dit artikel