nieuws

Turien verlaat Meetingpoint

Archief

Volmachtbedrijf Turien heeft zich vorige week "als gevolg van een heroriëntatie op het ketenintegratiebeleid" teruggetrokken uit online transactieplatform Meetingpoint.

 

Turien was het enige volmachtbedrijf dat was aangesloten bij Meetingpoint, dat verder vijftien verzekeraars telt en vorig jaar goed was voor circa één miljoen transacties. Voornaamste reden is dat Turien vooral gericht is op maatwerk. "Wij zijn een nichespeler met bijzondere verzekeringsoplossingen, waar op maat gemaakte portalen en extranettoepassingen zich beter voor lenen", bericht het bedrijf uit Alkmaar aan het intermediair. "Wij zien Meetingpoint als een uitstekend platform voor de intermediaire verzekeringsmarkt, doch met name geschikt voor verzekeraars die zich met gestandaardiseerde oplossingen richten op een groot marktbereik."

 

Dat grote bereik was in 2005 nog de belangrijkste reden voor Turien om zich bij het platform aan te sluiten. Bij het volmachtbedrijf zijn circa 1.500 assurantieadviseurs en -makelaars aangesloten.

 

Reageer op dit artikel