nieuws

Stamgast Govert Trouwborst

Archief

is per 1 september teruggetreden als directeur van Allianz Inkomensverzekeringen, de verzekeraar die hij drie jaar geleden in de markt zette. Trouwborst vervulde directiefuncties in binnen- en buitenland bij onder meer Royal Insurance, Aachener en Munchener Espana en Allianz Leven

 

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren in 1946 in Rotterdam, in Hillegersberg waar mijn moeder vandaan kwam. Mijn vader was beroepsmilitair en wij zwierven aanvankelijk door Nederland, toen hij in de na-oorlogse jaren bezig was met de demobilisatie van het leger. Ik voel mij wel een Rotterdammer.

 

Ik heb twee kinderen. Zoon Tijmen (35) is restauranteigenaar in Uithoorn. Dochter Aafke (31) heeft net een kroeg geopend in Madrid.

 

Wat was je mooiste jeugdvakantie?

De mooiste waren op het strand in Katwijk. Later zijn wij daar ook gaan wonen, toen mijn vader een stabiele standplaats kreeg in Den Haag

 

Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?

Ik hou van alle dieren maar voel geen bijzondere verbondenheid. Of het moet met de kippen in mijn tuin zijn¼

 

Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?

Toen ik eenmaal Economie studeerde, ontdekte ik dat ik eigenlijk graag huisarts had willen worden. Ik was toen al te ver op streek met Economie. Toch wel jammer achteraf.

 

Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?

Kunst. Ik kwam als enige de donkerzwarte ruimte in van het Rijksmuseum waar de verlichte diamanten schedel van Damien Hirst stond. Waaauw!

 

Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?

Zeilen is een passie. Verder dingen zelf doen, zoals antiek restaureren.

 

Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?

In ieder geval iets van Pink Floyd. Ik twijfel tussen Atom Heart Mother en The Wall.

 

Waar hebben we de grootste kans jou op zaterdagmiddag tegen te komen?

Dan ben ik meestal in de tuin bezig of in mijn garage met hout of weer eens een onmogelijk restauratieproject. Op zondag zit ik het liefst met een stapel kranten en een goed boek. Als wij tenminste geen vrienden op bezoek hebben.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

Feyenoord werd als eerste Nederlandse club Europees Kampioen in 1970. Ik was er bij omdat ik als rondleider bij Oranjeboom toen gratis bier mocht aanbieden in de veertig Oranjeboom-kroegen van de wijk Feijenoord.

 

Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?

Als nieuwkomer in Spanje, twintig jaar geleden, probeerde ik met een te klein aantal maatschappijen de bonus-malus regeling in te voeren in autoverzekeringen. Te vroeg. Geen draagvlak. Niet verstandig. En verder heb ik ook best weleens een verkeerd risico geaccepteerd.

 

Van wie of wat heb je zakelijk het meest geleerd?

Van Hendrik Jan van der Hoeven, in de jaren tachtig bestuursvoorzitter van Royal Nederland. Hij kon heel kritisch te keer gaan maar gaf, als het erop aankwam, je alle vrijheid (en verantwoordelijkheid¼).

 

Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?

Parachutespringen. Daar ben ik gewoon nog nooit aan toegekomen.

 

Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?

Dan ga ik naar een museum. Nu staat het museum van Dirk Scheringa op de rol met Schilderijen van Terry Rodgers.

 

Waar ben je over vijf jaar mee bezig?

Ik denk dat ik dan nog steeds bij de verzekeringswereld betrokken ben. Bijvoorbeeld als bestuurslid van een pensioenfonds. Helemaal stoppen met werken kan ik mij niet voorstellen.

 

Reageer op dit artikel