nieuws

SGWN-bestuurder moet miljoenen betalen

Archief

De rechtbank in Zutphen heeft Reginald Gubler, bestuurder van waarborgmaatschappij SGWN, veroordeeld tot betaling van zeker € 2,5 mln aan de curator van de failliet verklaarde garantieverzekeraar. De rechter heeft geoordeeld dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur.

SGWN-bestuurder moet miljoenen betalen

SGWN garandeerde de juiste oplevering van nieuwbouwwoningen in het geval de aannemer failliet mocht gaan en werd in oktober 2003 failliet verklaard, nadat eerder de noodregeling was uitgesproken over het bedrijf. De rechter heeft nu geoordeeld dat Gubler door het niet tijdig publiceren van de jaarcijfers "zijn taak kennelijk onbehoorlijk heeft vervuld en dat wordt vermoed dat deze onbehoorlijke taakvervulling een belangrijke oorzaak is van het faillissement".
SGWN, ook actief in Duitsland, ging failliet, nadat in 2003 een aantal Duitse aannemers omviel. Met herverzekeraar Gerling bestond bovendien een conflict over de richtlijnen voor acceptatie van risico's. Zo'n 25% van de door SGWN geaccepteerde bouwbedrijven is failliet gegaan; curator Spliet schat dat er nog een faillissementstekort van € 20 mln bestaat. Gubler moet behalve de € 2,5 mln ook de na vereffening nog resterende schuld betalen, zo heeft de rechtbank bepaald.

Reageer op dit artikel