nieuws

Schadepolissen brengen Rabobanken kleine groei

Archief

De provisie-inkomsten uit levensverzekeringen zijn bij de circa 150 lokale Rabobanken in de eerste helft van 2009 opnieuw fors gedaald. Compensatie halen de Rabobanken uit de verkoop van schadepolissen.   De provisieomzet uit levensverzekeringen was in 2008 al bijna gehalveerd tot € 40 mln. In de eerste zes maanden van dit jaar hebben de levenpolissen € 5 […]

De provisie-inkomsten uit levensverzekeringen zijn bij de circa 150 lokale Rabobanken in de eerste helft van 2009 opnieuw fors gedaald. Compensatie halen de Rabobanken uit de verkoop van schadepolissen.
 
De provisieomzet uit levensverzekeringen was in 2008 al bijna gehalveerd tot € 40 mln. In de eerste zes maanden van dit jaar hebben de levenpolissen € 5 mln minder provisie opgebracht, wat naar schatting een kwart minder is dan in dezelfde periode vorig jaar. Rabobank wees eerder "de introductie van bankspaarproducten en het negatieve klimaat voor beleggingsverzekeringen" als oorzaken aan.
 
De omzetval in levensverzekeringen zorgde er in 2008 voor dat de totale omzet uit assurantiebemiddeling bij de Rabobanken afnam van € 379 mln naar € 354 mln. In de eerste helft van 2009 is die omzet toch weer licht gestegen (+1%) tot € 186 mln, dankzij hogere verkopen van schadeverzekeringen. "De goede samenwerking met Interpolis droeg bij aan de groei van het aantal Alles in één Polissen en ZorgActief Polissen", zo meldt het halfjaarbericht van de bank. Over heel 2008 waren de provisies uit schadeverzekeringen met 5% gestegen tot € 314 mln.

Reageer op dit artikel