nieuws

Rood staan vervangt lenen

Archief

Vier op de tien Nederlandse huishoudens hebben moeite met rondkomen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Rondkomen in economische onzekerheid’ van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Hadden in 2004 nog drie op de tien huishoudens moeite met rondkomen, inmiddels is dat aantal opgelopen naar vier op de tien. “Terwijl de koopkracht onder werkenden dit jaar is toegenomen.”

Rood staan vervangt lenen

Het Nibud noemt het een opvallende uitkomst, maar kan over de oorzaken niet veel zeggen. „We zien wel dat meer mensen betalen met een creditcard." Bovendien staan twee op de vijf mensen rood. "Wel zijn minder mensen het afgelopen jaar een lening aangegaan." Of Nederlanders daardoor meer zijn gaan nadenken over hun uitgavenpatroon, is de vraag. "We zien een verschuiving van leningen naar creditcard-schulden en rood staan."
(Trouw, pag. 13)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Verzekeraars nog niet voor duurzaam beleggen te porren
(De Telegraaf, pag. 17)
 
Pensioendebat is niet in balans
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
CEB wil zich storten op kredietmarkt
(De Telegraaf, pag. 19)
 
Postbank: altijd gedoemd te verdwijnen
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel