nieuws

Reisverzekeraars onzorgvuldig met online gegevens

Archief

Sommige reisverzekeraars blijken onzorgvuldig om te springen met persoons- en financiële gegevens van klanten. Door geen gebruik te maken van een beveiligde serververbinding kunnen kwaadwillenden gegevens achterhalen die worden ingevuld bij het online sluiten van een reispolis. Dat blijkt uit een onderzoek van  www.reisverzekeringblog.nl .

Reisverzekeraars onzorgvuldig met online gegevens

Van de 32 onderzochte websites blijken er vijf geen gebruik te maken van een 'https'-beveiligde verbinding: Delta Lloyd, RVS, de Friesland, Salland en het Kruidvat. Rob Demmers, woordvoerder van Reisverzekeringblog.nl: "Naast persoons- en financiële gegevens, blijkt uit de aanvraag van een kortlopende reisverzekering exact wanneer men op vakantie is en het huis onbeheerd achterblijft." Een aanvraag voor een reisverzekering zou daarom volgens hem altijd via een herkenbaar beveiligde serververbinding moeten plaatsvinden. Zilveren Kruis en Ohra gebruiken weliswaar een beveiligde verbinding, maar deze is niet altijd als zodanig herkenbaar. Demmers gaat de betrokken verzekeraars aanschrijven met het verzoek dit aan te passen.

Reageer op dit artikel