nieuws

Reaal komt met ‘risicobeperkende’ hypotheek

Archief

Reaal heeft de Verantwoord Wonen Hypotheek gelanceerd. Bij dit product wordt de acceptatie gebaseerd op toetsnormen van budgetinstituut Nibud en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), waardoor de hypotheek volgens Reaal een risicobeperkend acceptatiekader heeft.

Reaal komt met ‘risicobeperkende’ hypotheek

"Dat betekent dat er geen ruimte is voor maatwerkoplossingen, waardoor de Verantwoord Wonen Hypotheek een scherpe rente kan bieden, zonder verrassingen. Zo zijn er geen opslagen bij bijvoorbeeld verlenging of bij de keuze voor een aflossingsvrije hypotheek", aldus de maatschappij, die het geld voor de lening betrekt bij SNS-dochter Woningfonds.

De aflossing wordt standaard bij elkaar gespaard met de SpaarHypotheekVerzekering, maar er kan ook worden gekozen voor een beleggingsverzekering, een annuïteitenlening of een aflossingvrije variant.

De hypotheek kan worden gesloten met een rentevaste periode van 5, 10 of 15 jaar. 

Reageer op dit artikel