nieuws

Principeakkoord sociaal plan Allianz

Archief

Na een langdurig en moeizaam verlopen onderhandelingstraject hebben de vakorganisaties en de directie van Allianz een principeakkoord bereikt over een sociaal plan; het eerste in de geschiedenis van de onderneming.   Het sociaal plan treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 december 2008, loopt tot 1 januari 2013 en regelt de gevolgen van alle reorganisaties in […]

Na een langdurig en moeizaam verlopen onderhandelingstraject hebben de vakorganisaties en de directie van Allianz een principeakkoord bereikt over een sociaal plan; het eerste in de geschiedenis van de onderneming.
 
Het sociaal plan treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 december 2008, loopt tot 1 januari 2013 en regelt de gevolgen van alle reorganisaties in het kader van het strategische groeiplan Allianz 2012, waarmee naast de sluiting van een aantal kantoren een personeelsreductie van ca. 170 medewerkers is gemoeid.
 
De kosten voor herplaatsing van boventallige medewerkers zijn voor rekening van Allianz. Herplaatsers kunnen kiezen uit twee regelingen: directe beëindiging van het dienstverband met een vergoeding op basis van de oude kantonrechtersformule, vermenigvuldigd met een factor 1,2 of extern naar een baan zoeken met behoud van dienstverband gedurende zes maanden. Hieraan zit een beëindigingsvergoeding vast op basis van de oude kantonrechtersformule, die ingaat als na deze zes maanden nog geen werk is gevonden. Wie gedurende de herplaatsingsperiode wél een baan heeft gevonden, komt maximaal twee jaar in aanmerking voor een suppletie op het inkomen bij de nieuwe werkgever.

Reageer op dit artikel