nieuws

Pleidooi voor PE voor opleiders

Archief

PE voor opleiders

Ik pleit daarom voor een wettelijk PE-systeem voor opleiders. Ook dat vakgebied heeft zich ontwikkeld. Van eenvoudige leraar naar toetser van vakbekwaamheid. Van puntenteller naar rechter. En als die mannen zich van hun nieuwe verantwoordelijkheid bij het afnemen van een PE-toets bewust zijn – als ze hun zorgplicht kennen – wil ik me met plezier onderwerpen aan hun oordeel over mijn vakbekwaamheid. Maar tot dan moeten ze bij PE-examens onzinnige vragen overslaan.
 
Dat examen ging voor mij over het voortzetten van mijn bedrijf. Dat is heel iets anders dan een proefwerk derde klas. Door de gevolgen bij zakken – 'jammer, maar u mag niet meer verzekeren' – is het PE-examen verworden tot het serieuze werk! Waarom moet de toekomst van mijn bedrijf afhangen van een gok tussen kennisvereiste en kenbaarheidsvereiste? Ben ik bij een foute gok ineens een slechte belangenbehartiger? Foei heren beleidsmakers en examinatoren! U zou eens op PE moeten!"
 
Lambert der Kinderen,
directeur Der  Kinderen Verzekeringen (Hulsberg)

Reageer op dit artikel