nieuws

Optima lijft Huis & Hypotheek in

Archief

Intermediairbedrijf Optima heeft "een strategisch belang" genomen in inkoopcombinatie InterfinanceNed, tevens eigenaar van franchiseketen Huis & Hypotheek. Beide bedrijven waren al enige tijd in gesprek over een samenwerking.   Optima-directeur Klaas Dekker wil niet zeggen wat de omvang is van het nieuw verworven aandelenbelang. "De aankoop sluit perfect aan bij onze bedrijfsstrategie. Het landelijke A-merk […]

Intermediairbedrijf Optima heeft "een strategisch belang" genomen in inkoopcombinatie InterfinanceNed, tevens eigenaar van franchiseketen Huis & Hypotheek. Beide bedrijven waren al enige tijd in gesprek over een samenwerking.
 
Optima-directeur Klaas Dekker wil niet zeggen wat de omvang is van het nieuw verworven aandelenbelang. "De aankoop sluit perfect aan bij onze bedrijfsstrategie. Het landelijke A-merk Huis & Hypotheek is een goede aanvulling op het huidige formuleaanbod van onder andere Sorgeloos, Attentiv en de Hypotheekwinkel. Om het vertrouwen van de klant te winnen is een gerichte en eenduidige marktbenadering nodig. In een franchiseconcept komt die boodschap helder en krachtig over."
 
De inkoopactiviteiten van beide organisaties zullen worden gebundeld in Heerenveen, waar InterfinanceNed gevestigd is. "Met name op het gebied van volmachten is een verdere toegevoegde waarde te verwachten", denkt directeur Eddie Kempers. Het bedrijf heeft volmachten van Argenta, Bank of Scotland, DBV, Delta Lloyd, Hypotrust en BNP. De focus ligt verder op het ontwikkelen van producten onder eigen label: "Door het gezamenlijke hypotheekvolume van ruim € 3 mld en een marktaandeel van circa 4,5% zijn wij een interessante organisatie voor partijen."
 
Klaas Dekker treedt toe tot de directie van InterfinanceNed, die naast Kempers bestaat uit Alex Versteeg. De laatste voert met François Muilman en René Nagelhout ook de directie over het circa zeventig vestigingen tellende Huis & Hypotheek. De keten wisselde nog geen anderhalf jaar geleden van eigenaar, toen Niek Nusmeijer en Walter en Joan ten Hoor hun aandelen verkochten aan InterfinanceNed-eigenaren Eddie Kempers en Cor Bloemendaal.

Reageer op dit artikel