nieuws

Noordhollandsche komt barmhartige Heemskerker tegemoet

Archief

De barmhartige jongeman die donderdag zijn diensten aanbood bij een verkeersongeval in Heemskerk en daarbij het dak van de door hem geleende auto afgezaagd zag worden, krijgt de schade alsnog vergoed. Noordhollandsche van 1816 schiet het schadebedrag voor en vordert het geld later wel terug van de aansprakelijke verzekeraar.

Noordhollandsche komt barmhartige Heemskerker tegemoet

De jongen was getuige van een ongeval en bood een aangereden fietser aan even tot rust te komen in zijn auto. Toen de vrouw tegen de later arriverende hulpdiensten klaagde over pijn in de nek, werd door de brandweer, conform het protocol bij vermoedelijk nekletsel, het dak van de auto gezaagd; de vrouw bleek later alleen een gebroken enkel te hebben.
De vijftien jaar oude Opel, die de jongen op zijn 23e verjaardag had geleend van een vriend, blijkt alleen WA te zijn verzekerd bij de Noordhollandsche van 1816. "En ja, dan vergoed je dus alleen schade die aan derden is toegebracht", legt directielid Lex Verell uit. "De schade wordt heus wel vergoed, maar dan door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de 96-jarige vrouw die het ongeval heeft veroorzaakt."
In vele media is aandacht besteed aan de zaak, met als terugkerende conclusie dat de schade niet zou worden vergoed. "Dat is dus niet waar; die schade wordt wel vergoed. Maar niemand blijkt iets van verzekeren te begrijpen en de halve wereld valt nu over ons heen, terwijl wij er als WA-verzekeraar van die Opel part noch deel aan hebben. Toch hebben we, in overleg met assurantiekantoor Weel in Castricum, waar de auto-eigenaar de polis had gesloten, besloten de schade alvast te vergoeden. Wij zien wel hoe we dat geld terugkrijgen", aldus Verell.
(foto: Jacob van der Meulen)
 
 
Zie ook: Barmhartige jongeman krijgt nul komma nada.

Reageer op dit artikel