nieuws

Nijpels commissaris-af bij DSB Bank

Archief

Ed Nijpels heeft zijn functie als commissaris bij DSB Bank neergelegd. “Er was al afgesproken dat hij zijn commissariaat zou opgeven in verband met zijn recente benoeming als bestuursvoorzitter bij ABP”, laat een woordvoerder van het pensioenfonds weten.

Nijpels commissaris-af bij DSB Bank

Nijpels (59) was sinds 2004 lid van de raad van commissarissen bij de bank. Zijn vertrek zou geen verband houden met de uitzending van tv-programma Nova van maandagavond, waarin anonieme ex-medewerkers gewag maakten van keiharde verkooppraktijken op het gebied van koopsompolissen.
Per 1 augustus leidt Nijpels ABP. In verband daarmee is eerder aangekondigd dat hij zijn nevenfuncties zou opgeven als voor opvolgers was gezorgd; bij DSB is echter nog geen vervanger benoemd. "Nijpels heeft ons begin deze week laten weten per 1 oktober zijn functie neer te leggen", aldus woordvoerder Klaas Wilting, die niet wil ingaan op de Nova-uitzending van maandag.
Naast Nijpels hebben nog drie VVD-prominenten banden (gehad) met DSB Bank: Gerrit Zalm was van medio 2007 tot maart dit jaar financieel directeur, Frank de Grave vervulde die functie vervolgens twee maanden en Robin Linschoten (voormalig commissaris) is er nu chief risk officer.

Reageer op dit artikel