nieuws

Nieuwe verzuimverzekering voor ‘versondernemers’

Archief

Verzekeraar Mercurius (Nijkerk) introduceert eind deze maand een nieuwe verzuimverzekering voor zogeheten 'versondernemers', zelfstandigen met een slagerij, bakkerij, groente- of viswinkel.   De nieuwe verzekering is een uitbreiding op de bestaande pakketverzekering en dekt de risico's rond ziekteverzuim. Preventiebeleid, arbo en verzuimbegeleiding en hulp bij re-integeratie horen standaard bij de polis.   "Doordat wij goed […]

Verzekeraar Mercurius (Nijkerk) introduceert eind deze maand een nieuwe verzuimverzekering voor zogeheten 'versondernemers', zelfstandigen met een slagerij, bakkerij, groente- of viswinkel.
 
De nieuwe verzekering is een uitbreiding op de bestaande pakketverzekering en dekt de risico's rond ziekteverzuim. Preventiebeleid, arbo en verzuimbegeleiding en hulp bij re-integeratie horen standaard bij de polis.
 
"Doordat wij goed kijken naar de specifieke ontwikkelingen van het soort verzuim binnen het bedrijf zijn wij niet alleen in staat maatwerk te leveren, maar levert dat ook kostenbesparingen op", zegt Jeroen Bol, hoofd buitendienst van Mercurius. "Het werkt net als bij een aov. Er kan gekozen worden uit verschillende looptijden en hoogtes van het eigen risico, maar voor het realiseren van echte besparingen is het een voorwaarde dat de ondernemer een actief ziekteverzuimbeleid voert."
 
Mercurius is een landelijk werkende schadeverzekeraar met een premieomzet van ruim € 2,5 mln en is als collectieve verzekeraar voor leden van de Vereniging van Keurslager goed bekend in onder meer de slagersbranche. Daarnaast fungeert het Nijkerkse bedrijf als tussenpersoon voor 35 andere verzekeraars.

Reageer op dit artikel