nieuws

‘Nieuwe generatie beleggingspolissen is kansloos’

Archief

Volgens MoneyView-directeur Peter Post is het kostenniveau van de beleggingsverzekeringen die nu aan klanten worden aangeboden, nog steeds veel te hoog. Hij vindt dat de kosteninhouding minder dan 1% op het rendement zou moeten bedragen. “De nieuwe generatie beleggingspolissen is kansloos.”

‘Nieuwe generatie beleggingspolissen is kansloos’

Post denkt dat de berichtgeving over de compensatiebedragen voor te veel ingehouden kosten volgend jaar een golf van opzeggingen teweeg zal brengen: "Het te compenseren bedrag zal veel polishouders tegenvallen. Dat wordt de volgende klap: ik denk dat de helft van de polishouders opstapt." De nieuwe producten met extra garantie-elementen zullen nauwelijks worden verkocht: "Verzekeraars moeten zich gewoon weer gaan richten op het geven van zekerheden en niet op vermogensopbouw. Ik denk dat er over een paar jaar geen enkele beleggingspolis meer wordt verkocht." Volgens Post komen op korte termijn nieuwe partijen op de markt met aantrekkelijker alternatieven.

Reageer op dit artikel