nieuws

Nieuwe actuariële opleiding

Archief

TiasNimbas, onderdeel van de Universiteit van Tilburg, gaat in samenwerking met het Actuarieel Genootschap & Actuarieel Instituut (AG&AI) een nieuwe opleiding voor actuarissen starten.

Nieuwe actuariële opleiding

De opleiding Executive Master of Actuarial Science (EMAS) voorziet volgens het AG&AI in een groeiende vraag naar goed geschoolde actuarissen. "Het zijn bij uitstek degenen die van buiten naar binnen moeten kijken. Verdieping en verbreding van kennis is essentieel om de kwaliteit van risicoanalyses in de toekomst te waarborgen."
De nieuwe opleiding legt een verband tussen de beroepspraktijk en de actuariële wetenschap. "Onze studenten staan met de voeten in de modder en tegelijkertijd met het hoofd in de wolken." Deelnemers kunnen vanuit verschillende vooropleidingen instromen.

Reageer op dit artikel