nieuws

New York: alleen beloningstransparantie op verzoek

Archief

Assurantietussenpersonen en -makelaars in de Amerikaanse staat New York zullen openheid over hun beloning moeten betrachten wanneer de klant daarom vraagt. Dat compromis zet het departement Verzekeringen van de staat om in wetgeving.

New York: alleen beloningstransparantie op verzoek

Assurantiemakelaars moeten klanten wel expliciet wijzen op de mogelijkheid om informatie over de beloning te verkrijgen. De maatregel levert gemengde reacties op. Zo vinden riskmanagers het wetsvoorstel ontoereikend en zouden marktpartijen informatie over hun beloning standaard moeten meedelen aan klanten. Vanuit het intermediair klinkt er opluchting, omdat een verplichting grote administratieve gevolgen zou hebben.
Het departement hield afgelopen najaar een reeks hoorzittingen over omzet- en winstgerelateerde commissies, beloningen voor diensten die worden verricht voor productaanbieders en over misleidende praktijken of activiteiten die de concurrentie belemmeren. Grote partijen als Marsh en Willis zijn daarbij bevraagd. Dat leidde tot een wetsvoorstel, dat na enkele aanpassing nu definitief wet lijkt te worden.

Reageer op dit artikel