nieuws

Mondial biedt drie varianten binnen doorlopende reispolis

Archief

Alarmcentrale

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat verzekerden hulpverlening een belangrijk aspect vinden bij reisverzekeringen. "Zoals het hebben van een alarmcentrale op de achtergrond, die zaken regelt in geval van nood", zegt marketing en salesdirecteur René Vermeule. "Maar daarnaast hebben we de hulpverleningscomponent uitgebreid met een aantal innovatieve diensten. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan de Luggage Assistant. Dat is een label of sticker met een unieke code, die is gekoppeld aan bepaalde bagage-items. De vinder kan een nummer bellen en wordt dan in contact gebracht met de eigenaar van de bagage."
 
In het verlengde daarvan ligt Kid Assistant. Een systeem dat werkt met polsbandjes waarop een alarmnummer staat en waarmee zoekgeraakte kinderen snel met hun ouders kunnen worden herenigd.
 
Een andere service is SMS Assistant. "Mensen geven aan ons door naar welke regio ze op reis gaan en in welke periode. Als er dan een dreiging is, van welke aard dan ook, dan sturen wij ze een waarschuwings-sms-je."
 
Intermediair
De Budgetvariant is zodanig geprijsd, dat deze er op vergelijkingssites steeds gunstig uitkomt. "Daarmee zorgen we ervoor dat het intermediair een product in het schap heeft dat scherp is geprijsd, zodat de consument niet automatisch naar een 'direct seller' loopt op het moment dat hij zo'n product wil sluiten", aldus Koenekoop.
 
Dezelfde gedachte ligt ten grondslag aan het gereduceerde tarief voor jongeren onder de 27 jaar: 10% korting op de Budget- en 15% op de Comfort- en Premium-variant. "Dat biedt kansen voor het intermediair om nieuwe aanwas van jonge mensen in hun portefeuille te krijgen."
 
Voor de introductie van het nieuwe doorlopende reisproduct bij het intermediair heeft Mondial Assistance een multimediale campagne ontworpen. Tussenpersonen worden naar de actiewebsite www.wereldwijs2009.nl 'gelokt', waar een spel kan worden gespeeld en spelenderwijs kennis kan worden opgedaan van de nieuwe polis.

Reageer op dit artikel