nieuws

Marsh: ondernemer sluit online geen verzekeringen

Archief

Assurantiemakelaar Marsh zet zijn vergelijkingssite voor zakelijke verzekeringen (MarshDirect) op een laag pitje. “Bedrijven sluiten nauwelijks verzekeringen via uitsluitend internet”, zegt directievoorzitter Marcel Polk. “Ze vinden het ingewikkelder dan gedacht.” Wel succesvol is MarshAssist, waarbij tussenpersonen via internet vergelijkingen maken, offertes opvragen en zakelijke polissen sluiten.

Marsh: ondernemer sluit online geen verzekeringen

Met MarshDirect hoopte de makelaar begin dit jaar een Independer voor zakelijke verzekeringen te hebben ontwikkeld. Ondernemers in de industrie, detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening konden een keur aan zakelijke verzekeringen vergelijken en sluiten; uitbreiding naar verzekeringsoplossingen voor 1.600 andere BIK-codes van de Kamer van Koophandel stond op de rol. "Maandelijks sluit een handjevol bedrijven zo zijn verzekeringen", erkent Polk de mislukking. "Over een aantal jaren ligt dit vermoedelijk anders."
Met MarshAssist gaat het beter. Dat wordt door inmiddels 25 tussenpersonen gebruikt als serviceprovider voor zakelijke verzekeringen. De conversieratio ligt boven de 50%, stelt directielid Fred Willemze. Binnenkort voegt Marsh particuliere verzekeringen toe aan MarshAssist.
Marsh Nederland realiseerde over 2008 een bescheiden omzetgroei van ruim 4% tot € 62 mln.

Reageer op dit artikel