nieuws

Marsh: ondernemer sluit online geen verzekeringen

Archief

Independer

Met MarshDirect hoopte de makelaar begin dit jaar een Independer voor zakelijke verzekeringen te hebben ontwikkeld. Ondernemers in de industrie, detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening konden een keur aan zakelijke verzekeringen vergelijken en sluiten; uitbreiding naar verzekeringsoplossingen voor ondernemers met 1.600 andere BIK-codes van de Kamer van Koophandel stond op de rol. "Maandelijks sluit een handjevol bedrijven zo zijn verzekeringen", erkent Polk de mislukking. "Over een aantal jaren ligt dit vermoedelijk anders."
MarshDirect blijft voor zowel ondernemers als particulieren in de lucht.
 
Vestigingen
Marsh Nederland realiseerde over 2008 een bescheiden omzetgroei van ruim 4% tot € 62 mln. Het personeelsbestand liep vorig jaar verder terug tot 305 (fte). Marsh sloot de vestiging Arnhem, waar vier mensen veelvuldig hun werkplek hadden. De hoofdzetel in het Rotterdamse Groothandelsgebouw en het kantoor in Amsterdam (ruim vijftog werkplekken) houdt de makelaar zeker aan; voor het derde kantoor in 's-Hertogenbosch geldt dat "elk jaar tegen het licht gehouden wordt of dat nog zinvol is".
 
Polk sluit daarentegen niet uit dat een nieuwe vestiging wordt geopend "als een overname daartoe aanleiding geeft". Want volgens hem staat de strategie van Marsh in ons land in het teken van groei. Daarbij zijn acquisities "niet uitgesloten".

Reageer op dit artikel