nieuws

Mantelzorg in Achmea-cao

Archief

Achmea en vier van de vijf vakorganisaties hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor het Achmea-concern.   Alleen de vakorganisatie voor Artsen in Dienstverband (LAD) kan zich niet met het onderhandelingsresultaat verenigen. De nieuwe cao voor het Achmea-concern, met circa 22.000 medewerkers de grootste werkgever in verzekeringsland, kent een looptijd van 1 juni […]

Achmea en vier van de vijf vakorganisaties hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor het Achmea-concern.
 
Alleen de vakorganisatie voor Artsen in Dienstverband (LAD) kan zich niet met het onderhandelingsresultaat verenigen.
De nieuwe cao voor het Achmea-concern, met circa 22.000 medewerkers de grootste werkgever in verzekeringsland, kent een looptijd van 1 juni 2009 tot 1 juni 2010. De salarissen worden op 1 oktober verhoogd met 1%. De ingroeiregeling eigen bijdrage in de pensioenpremie wordt met een jaar uitgesteld.
Ook wordt een virtueel loopbaan- en ontwikkelingscentrum opgezet en een Platform Sociale Innovatie, dat sturing geeft aan lopende en nieuwe initiatieven op dit gebied. Ten slotte wordt ook mantelzorg expliciet geregeld in de nieuwe cao. "Dit is voor het eerst in Nederland", aldus Achmea.

Reageer op dit artikel