nieuws

LeenSysteem vangt bot bij voorzieningenrechter

Archief

Ook LeenSysteem heeft bot gevangen bij de voorzieningenrechter in het streven om de publicatie van een door de AFM opgelegde boete tegen te houden, zo is vrijdag gebleken. Medio dit jaar haalden DSB en O&B Finance bakzeil in hun pogingen boetepublicaties te blokkeren.

LeenSysteem vangt bot bij voorzieningenrechter

Woensdag maakte de AFM bekend, dat het Zoetermeerse bedrijf een boete van € 6.000 was opgelegd. "Hoewel LeenSysteem kan worden nagegeven dat de steekproef van de AFM beperkt is geweest, kan niet worden gezegd dat sprake is geweest van een onzorgvuldig onderzoek door de AFM", aldus de rechter, "of dat op grond van het onderzoek slechts kan worden geconcludeerd dat het gaat om een incidenteel gebrek." Zes van de zeven onderzochte dossiers zijn niet in orde. "Het gaat aldus om het meermaals overtreden van de verplichtingen."
"Dat LeenSysteem inmiddels haar werkwijze heeft aangepast en de overtredingen betrekking hebben op een afgesloten periode, maakt niet dat de boeteoplegging en de publicatie van de boete niet langer opportuun zijn", staat in de uitspraak (LJN: BJ8562).

Reageer op dit artikel