nieuws

Koster (Muntendam) failliet verklaard

Archief

De rechtbank in Groningen heeft het faillissement uitgesproken over Koster Assurantiën & Onroerend Goed in Muntendam. Kantooreigenaar Jo Koster hoopt met zijn vrouw (en mede-vennoot) en zoon in dienst te treden bij een in de nabijheid gevestigd assurantiekantoor dat wellicht de portefeuille koopt.

Koster (Muntendam) failliet verklaard

Als oorzaak voor het faillissement wijst Koster op verkooplicenties in "toeristisch onroerend goed", waarmee zijn 1.400 relaties tellende kantoor zich begin deze eeuw bezighield. Van de veronderstelde waardeontwikkeling daarvan is weinig terechtgekomen, waarna twee klanten hun financieel adviseur aansprakelijk stelden. Koster moet van de rechter 60% van hun schade vergoeden. Omdat deze activiteit buiten de dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering valt, kost de claim het bedrijf de kop.

Reageer op dit artikel