nieuws

Jonge branchegenoten komen beter los van werk

Archief

Het Dutch Banking & Insurance Network (Dubainn) hield een peiling onder de 4.500 aangeslotenen, met als thema: ‘Hoe goed kunnen/willen wij het werk loslaten als wij op vakantie zijn?’ Ondanks de vakantieperiode reageerden er 288. Van hen laat 6% alle communicatiemedia op vakantie aan, laat 20% alleen de telefoon aan, checkt 14% iedere avond (voice-)mail, checkt 25% die af en toe en laat 32% alles uit.

Jonge branchegenoten komen beter los van werk

Andere kerngegevens: 40% van de zelfstandig ondernemers checkt af en toe de (voice-)mail; 29% van de managers laat de telefoon aan staan; 27% van de vrouwen laat de telefoon aan, bij de mannen geldt dat voor 18%. Michael Stoop, oprichter van Dubainn: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik door enkele uitslagen van de poll verrast was, bijvoorbeeld het feit dat meer vrouwen tijdens vakantie hun telefoon aanlaten dan mannen. Ik dacht dat vrouwen het werk beter zouden kunnen loslaten!"
En hoe liggen de kaarten, als naar de leeftijd gekeken wordt? Dan blijkt dat 50% van de mensen tot 24 alles uit laat. In de leeftijdscategorie 25-34 jaar geldt dit voor 42%. Bij 35-54 is het 22% en bij de 55-plussers slechts 20%.

Reageer op dit artikel