nieuws

Interpolis van start met Verzekeringscheck

Archief

Consumenten die willen weten of ze niet onder- of oververzekerd zijn, kunnen op de website van Interpolis een Verzekeringscheck doen. Na het beantwoorden van enkele vragen over de persoonlijke situatie dient een emailadres te worden opgegeven, waar de uitslag naartoe wordt gemaild.

Interpolis van start met Verzekeringscheck

De introductie van de Verzekeringscheck heeft de marketingafdeling van Interpolis gepaard laten gaan met een 'toepasselijk' onderzoek van TNS Nipo. Hieruit blijkt onder meer dat het onderwerp 'verzekeren' niet hoog op het prioriteitenlijstje van de gemiddelde Nederlander staat en een zekere laksheid hem niet valt te ontzeggen: ruim drie miljoen Nederlanders zouden hun verzekeringsportefeuille de afgelopen drie jaar niet hebben bekeken. Verder nemen ongeveer vierenhalf miljoen landgenoten liever het zekere voor het onzekere en verzekeren zich zo uitgebreid mogelijk, ook al betalen ze daardoor te veel. Tegelijkertijd vragen zij zich wel af of al die verzekeringen wel echt nodig zijn. Bijna 70% van de mensen onder de 40 jaar heeft zich bij de keuze voor hun eerste verzekering sterk laten beïnvloeden door de ouders.

Reageer op dit artikel